New Dacia Duster

Rivian получи 827 млн долара от Илинойс

Rivian получи 827 млн долара от Илинойс

Rivian получи 827 млн долара от Илинойс

Реклама Skoda Monte Carlo
Американският производител на 100% електрически автомобили Rivian Automotive обяви, че компанията е получила пакет стимули на стойност от 827 млн щатски долара от Министерство на търговията и икономическите възможности на щата Илинойс.

От Rivian анонсират, че средствата ще помогнат на компанията да разшири дейността с щата, в това число в разширяване и увеличаване на капацитета на производствената база, обучаването и наемането на нова работна ръка, и стартирането на изцяло новото и трето пазарно предложение на марката- R2.

"Подкрепата от щата ще ни позволи бързо да пуснем на пазара нашия средноразмерен SUV R2 и да предоставим още по-голям избор на потребителите на електромобили. Губернаторът Прицкер винаги е бил силен защитник на предоставянето на икономически възможности за жителите на Илинойс и собствениците на бизнес. Очакваме с нетърпение да продължим нашето тясно партньорство и да надграждаме успеха, на който се радваме", обяви Ар Джей Скариндж, основател и изпълнителен директор на Rivian Automotive.

От американската компания казват още, че R2 ще започне да се произвежда в Нормал, Илинойс, като ще се сглобява успоредно с познатите на пазара R1S и R1T, както и с портфолиото лекотоварни електромобили на Rivian.

От стартирането на производството в Нормал през 2021 година, Rivian отчита повече от 100 000 сглобени електромобила. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус

VIVATECH 2024: PEUGEOT проектира бъдещето на удоволствието от шофирането с Hypersquare

Май 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Jaguar

90-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА F-PACE БЕЛЕЖИ ДЕВЕТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ИНОВАЦИИ НА JAGUAR

Май 18, 2024