Lasurit eshop

BMW: Актуализация за i4 и 4 Series Gran Coupe

BMW: Актуализация за i4 и 4 Series Gran Coupe

BMW: Актуализация за i4 и 4 Series Gran Coupe

Реклама Skoda Stock
BMW обновява технологиите и дизайна на своя напълно електрически i4 и серия 4 Gran Coupe. За BMW i4, което е на пазара от ноември 2021 г., производителят обещава засилено присъствие в предния изглед с преработена бъбрековидна решетка и нова шарка на решетката. Рамката се предлага в матов хром като стандарт и по избор в черен гланц. Фаровете също имат нов облик с вертикални източници на светлина за габаритни и дневни светлини, както и пътепоказатели.

Светлинен дисплей за добре дошли във връзка с опционален комфортен достъп, адаптивни LED фарове с матрични дълги светлини без отблясъци, градски светлини и задни светлини с лазерна светлина са налични като опция.

Вътре привлича вниманието новопроектираният стандартен волан с многоъгълен ръб и осветени многофункционални бутони. В допълнение, броят на бутоните и контролите е намален. Климатизацията и вентилацията, както и опционалното отопление на седалките и волана се управляват чрез контролния дисплей или чрез гласово управление.

i4 вече се предлага в четири моделни варианта. Новият i4 xDrive40 с електрическо задвижване на четирите колела се предлага с максимална системна мощност от 295 кВт/401 к.с. и пробег от 444 до 548 километра според WLTP. Предлагат се още: топ моделът i4 M50 xDrive, i4 eDrive40 и i4 eDrive35. Може да се зарежда с променлив ток с максимална мощност от 11 кВт и постоянен ток с до 205 кВт (BMW i4 eDrive35: 180 kW).

Всички варианти на модела на i4 са подходящи за „Свързано домашно зареждане“ (слънчево и оптимизирано зареждане зареждане) в първите пилотни пазари. В по-нататъшен етап на разширяване би трябвало да е възможно и оптимизирано от гледна точка на разходите таксуване въз основа на споразумение за динамична тарифа за електроенергия.

BMW са направили само малко визуално ретуширане на Серия 4 Gran Coupe. Тук също има ревизирана бъбрековидна решетка и нова структура на LED фаровете. Срещу допълнително заплащане са включени адаптивни матрични светлини и лазерни задни светлини в стила на BMW M4 CSL.

В допълнение към стандартния волан с две спици и лостчета за превключване, в интериора се предлага M кожен волан с дизайн с три спици. Спортната нотка се осигурява от сплескването в долната част, фината централна маркировка в позиция 12 часа, както и червена централна маркировка и декоративни шевове в цветовете на BMW M. Както при i4, броят на бутоните и контролите е намален в Серия 4 Gran Coupe. Климатизацията и вентилацията, както и опционалното отопление на седалките и волана се управляват чрез контролния дисплей или чрез гласово управление.

“Cape York metallic” и “Fire Red metallic” са имената на двата нови цвята за екстериорната боя. Предлагат се допълнителни опции за персонализиране с нови 19-инчови M аеродинамични джанти и 20-инчови аеродинамични джанти в дизайн с двойни спици. Пакетът M Sport вече се предлага със заден дифузьор в черно с висок гланц и накрайници на ауспуха с увеличено напречно сечение от 100 милиметра.

Всички двигатели с вътрешно горене в серия 4 Gran Coupe - два четирицилиндрови бензинови двигателя, един шестцилиндров бензинов двигател и два дизелови двигателя с четири и един с шест цилиндъра - които се използват непроменени, сега са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия като стандарт. В зависимост от двигателя можете да избирате между задвижване на задните колела и задвижване на всички колела.

Стандартното оборудване на новото BMW i4 и новото BMW Серия 4 Гран Купе е разширено, за да включва амбиентно осветление с допълнително контурно осветление в областта на новите централни вентилационни отвори, както и пакет вътрешни и външни огледала. Предлага се опционално луксозно арматурно табло с по-изтънчена повърхностна структура.

Също новост в офертата са приложенията за стъкло „CraftedClarity“ за избрани контроли. Пет седалки, голяма, високо люлееща се задна врата и обем на багажника от 470 до 1290 литра във всички варианти на модела на BMW i4 и BMW Серия 4 Гран Купе продължават да гарантират, че купетата са подходящи за ежедневна употреба и пътуване. Ревизиите на модела ще се произвеждат от юли 2024 г., а цените на автомобилите ще бъдат обявени в края на май. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Новото Bentley Continental GT идва със 782 конски сили

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Alpine Renault

RENAULT Rafale E-Tech 4x4 обещава 300 конски сили и 100 километра в чист електрически режим (Видео)

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Bentley заменя W12 двигателя си с брутално звучащ V8 хибрид (Видео)

Май 16, 2024