Opel Stock

Мич Еванс спечели E-Prix на Монако - видео

Мич Еванс спечели E-Prix на Монако - видео

Мич Еванс спечели E-Prix на Монако - видео

Реклама Honda ZR-V
Княжество Монако беше домакин на осмия кръг от Световния шампионат на ABB FIA Formula E за сезон 2024. Дългата 3,337 километра улична верига по протежение на пристанището и през улиците на бляскавия средиземноморски град-държава е един от акцентите в календара на световното първенство за елформулите.

При променливи, но сухи условия около 17 градуса по Целзий, 22-мата пилоти отново направиха страхотно шоу за феновете около пистата и предоставиха най-добрата реклама на изцяло електрическата серия. Въпреки многото завои и тесни проходи, имаше многобройни смени на позициите, което предизвика голямо вълнение и ентусиазъм сред посетителите.

След уверено състезание пилотът на Jaguar Мич Еванс от Нова Зеландия бе коронясан като блестящ победител. По пътя към своя единадесети успех във Формула Е, 29-годишният състезател се възползва от силното представяне на Hankook iON Race и държеше опонентите си на дистанция с много сцепление.




Съотборникът му и сънародник Ник Касиди го последва на второ място пред белгиеца Стофел Вандоорн (DS Penske). В общото класиране германецът Паскал Верлайн (TAG Heuer Porsche Formula E Team) е на върха със 102 точки и следователно е води в половинката на календара във Формула Е.
Преследвачи му са Касиди на второ място с 95 точки и трети Джейк Денис (GB/Andretti Formula E) с 98 точки.

Това е най-бързият състезателен автомобил във Формула Е на всички времена - Новият Gen3 Evo, който ще бъде използван в Световния шампионат на Формула Е на ABB FIA от следващия сезон, беше официално представен в навечерието на E-Prix на Монако. Неговото невероятно ускорение от нула до сто с Hankook iON Race е 1,86 секунди! Това означава, че новата кола ускорява около 30 процента по-бързо от настояща кола от Формула 1. Максималната скорост е 320 км/ч.


Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles

DS AUTOMOBILES И ЖАН-ЕРИК ВЕРН С ПОРЕДНО КЛАСИРАНЕ В ТОП 10 В БЕРЛИН

Май 15, 2024
Авто Новини Мотоциклети Официални вносители- новини Спорт

ARAI HELMET СИ ПАРТНИРА С GERMAN IDM CHAMPIONSHIP

Май 09, 2024