Opel Stock

Майски „бръмбар“ къмпинг с емблематичните VW бускемпери

Майски „бръмбар“ къмпинг с емблематичните VW бускемпери

Майски „бръмбар“ къмпинг с емблематичните VW бускемпери

Реклама Skoda Stock
Традиционно на 1 май темата Volkswagen за товарни автомобили Oldtimer (VWNO) открива къмпинг сезона. Те са представени на „Maikäfertreffen“ в изложбения център в Хановер с три култови кемпера от първото поколение. В търговската програма по онова време тези компактни къмпинг автомобили се наричат просто SO за специална версия и имат двуцифрен номер след тях.

Въпреки това „трезво“ име, те са може би най-емоционалните превозвачи, слизали от поточната линия тогава. Пътували със собствениците си по света или до езерото в съседната кариера и все още разказват най-приключенските истории за своите пътувания. Това включва и моделите SO22, SO34 - и SO42 - всички от 60-те години на миналия век - които VWNO иска да покаже на своя щанд.

Подобно на много горди собственици, които излагат на срещата May Beetle, екипът на VWN е ремонтирал и полирал ретро автомобили, за да може да представи три уникални съкровища от колекцията си на посетителите и участниците в срещата в „града на Були“ в Хановер. Тази година мотото на щанда им е: "ТАКА!" Подходящият кемпер за всеки.

Зад него стоят три много индивидуални къмпинг капризи. Изискванията на шофьорите на кемпери са много индивидуални. Това вече беше случаят в началото на движението за „мотордом“. За да отговори на тези изисквания, имаше разнообразие от различни модели на VW Bulli, който вече беше популярен по това време.

След като започна с „кутията за къмпинг“, гамата от превозни средства за къмпинг, базирани на бус VW, бързо нарасна. В брошури и ценови листи те са посочени само с действителното име на модела SO за специална версия. Едва доста по-късно идват имена като Лос Анджелис, Мадрид и Офенбах, както и легендарните модели Берлин и Хелзинки.

В Хановер специалистите на Bulli от VWN Oldtimer излагат трите модела SO22, SO34 и SO42. Общото между тях е функцията им на кемпер, подходящ за ежедневна употреба. Те все още въплъщават перфектната комбинация от компактно превозно средство за ежедневието и дом на колела. Точно ценностите, които сегашната Калифорния въплъщава и днес и които го правят може би най-популярния дом на колела в своя клас.

SO 22 от 1965 г. : За къмпинг сезона в началото на 1961 г. Westfalia от Rheda-Wiedenbrück представи програмата "Mosaic" за самостоятелно сглобяване. Успоредно с напълно оборудваните кемпери от завода, седалки, пейки за спане, маси и шкафове могат да бъдат закупени индивидуално и монтирани по желание. SO22 от VWN Oldtimer е оборудван със същите компоненти. Интериорният дизайн се състои от различни части от мозаечната гама, шкафове, сгъваема маса, седалка и пейка за спане с отделения за вещи превръщат доста оскъдния ван комби в практичен, удобен къмпинг автомобил.

SO 42 от 1965 г. : 42 - според поредицата романи "Пътеводител на галактиката на стопаджия" на Дъглас Адамс е отговорът на всички въпроси. В този случай той не отговори на всички въпроси, но беше отговорът за повечето купувачи на кемпери в сегмента. Истинската история на успеха започна със специалната версия (SO) 42. Повдигащият се покрив (120 х 110 см, може да се повдига на височина 35 см), достъпен за първи път, внесе допълнително пространство, светлина и въздух в интериора. Новият разтегателен диван може да се превърне в легло само с няколко прости стъпки.

SO 34 от 1962 г. : Дори на пръв поглед е ясно, че SO34 е много различен от двамата си братя. Цели пет години преди Рой Блек да пусне своя хит „Всичко в бяло“, бялото вече беше абсолютен хит в този модел. През 1961 г. за първи път има бяла пластмасова повърхност "Getalit" вместо тъмния дървен фурнир. Това поляризира мненията сред традиционалистите, но привлече авангардистите, особено от Северна Америка, да закупят този „модерен“ кемпер VW. Въпреки многото мебели, интериорът изглеждаше по-малко тесен и по-ефирен. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda

Honda с инвестиция от 64 386 500 000 долара в електрическото си бъдеще

Май 17, 2024
Авто Новини Авто глобус

Новият Mercedes-AMG GT 43 Coupe излиза на пазара

Май 17, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили XPeng

XPENG проговори френски

Май 16, 2024