Lasurit

Polestar 5 презарежда от 10 до 80 % в рамките на десет минути! - видео

Polestar 5 презарежда от 10 до 80 % в рамките на десет минути! - видео

Polestar 5 презарежда от 10 до 80 % в рамките на десет минути! - видео

Реклама Renault Arkana
Шведският производител на автомобили Polestar и специалистът по батерии StoreDot работят върху скоростта на зареждане със забележителни резултати: прототип на Polestar 5 беше зареден от десет до 80 процента само за десет минути.

Вече годният за движение прототип показва постоянна мощност на зареждане, която започва от 310 кВт и се повишава до пикова стойност от над 370 кВт в края на процеса на зареждане. Това е първата в света демонстрация на изключително бързо зареждане от 10 до 80 процента в рамките на 10 минути, използвайки доминирани от силиций клетки в изправно превозно средство, а не отделни клетки в лабораторна среда, казаха от Polestar.

Специалната батерия с капацитет от 77 кВтч, която потенциално може да бъде увеличена до поне 100 кВтч, може в бъдеще да увеличи пробега на среден електрически автомобил с 320 километра в рамките на десет минути.




Тестът XFC е разработен от инженерите на Polestar и StoreDot, за да предостави доказателство за технологията за батерии XFC, която може да се използва в бъдещи автомобили Polestar. Новата XFC технология на StoreDot използва доминирани от силиций клетки с енергийна плътност, сравнима с тази на най-съвременните NMC клетки. Те не изискват специални охладителни системи в автомобила.

Модулите на експерименталната XFC батерия имат структурна функция, която подобрява механичните свойства и способността за охлаждане. В същото време теглото се запазва или дори намалява. Високата рециклируемост и лесната поддръжка са от първостепенно значение при дизайна на опаковките.

При батериите, налични в момента на пазара за електрически превозни средства, скоростта на бързо зареждане може да варира значително в зависимост от нивото на зареждане на батерията и понякога може да спадне значително с увеличаване на нивото на зареждане. По време на теста Polestar отбеляза увеличение на скоростта на зареждане от 310 кВт при десет процента до над 370 кВт при 80 процента състояние на зареждане.

Това демонстрира, че технологията осигурява постоянна скорост на зареждане без значителни промени в скоростта или ефективността, когато водачът вземе почивка в рамките на този диапазон.

StoreDot е признат за пионер и световен лидер в батериите за изключително бързо зареждане (XFC) за електрически превозни средства, които преодоляват ключови бариери пред широкото приемане на електрически превозни средства - пробега и безпокойството при зареждане. Компанията твърди, че е направила революция в традиционната литиево-йонна батерия чрез иновация и синтез на патентовани органични и неорганични съединения. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили Audi Smart

Audi предлага гъста мрежа от точки за зареждане

Май 13, 2024
Авто Новини Техника /Technics Авто глобус Безопасност | Safety

Keyless Go системи: покана за автокрадците

Май 10, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Audi

Audi Q7 и Q8 PHEV: по-голяма батерия, по-голям пробег

Апр 29, 2024