Lasurit eshop

Hyundai SANTA FE грабна наградата Red Dot Design

Hyundai SANTA FE грабна наградата Red Dot Design

Hyundai SANTA FE грабна наградата Red Dot Design

Реклама Honda ZR-V
• Петото поколение на Hyundai SANTA FE получи отличието в категорията Продуктов дизайн:Автомобили и мотоциклети.
• Hyundai Motor спечели и наградата Red Dot Award в категорията Продуктов дизайн: оборудване за къмпинг със своето преносимо фенерче Multi-Lantern.
• Най-новите отличия за дизайн демонстрират съвършенството на ориентирания към клиента дизайн на Hyundai Motor, базиран на активния начин на живот

Hyundai Motor Company днес затвърди лидерските си позиции в дизайна, като спечели престижната награда Red Dot за 2024 г. за SANTA FE в категорията Продуктов дизайн: Автомобили и мотоциклети.

Спечелвайки една от трите най-добри награди за дизайн в света, Hyundai Motor демонстрира стремежа си към съвършенство на своя ориентиран към клиентите дизайн, ориентиран към начина на живот.

„За нас е огромна чест да получим признание от наградите Red Dot Design Awards“, каза Санг Лий, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Hyundai и Genesis Global Design. „Това признание служи като доказателство за изключителната всеотдайност, проявена от нашия екип от дизайнери-визионери, които вложиха непоколебимата си страст и отдаденост в този проект, заедно с нашите сътрудничещи инженери в центъра за научноизследователска и развойна дейност. Той подчертава забележителната конкурентоспособност на дизайнерската идентичност на Hyundai на световния пазар.“

Със своята дизайнерска концепция „Open for more“, SANTA FE се фокусира върху активния начин на живот на открито, като предлага водещо в класа пространство, подобно на тераса, , което е възможно благодарение на удълженото му междуосие и по-голямата врата на багажника. Това по-дълго междуосие също увеличава пространството на третия ред седалки, осигурявайки комфортно пътуване.

Изцяло новият SANTA FE се отличава с квадратна форма и отличителен силует, произтичащ от дългото междуосие и широката зона на задната врата. Предната част на автомобила създава величие с високия си преден капак, H-образни фарове и смели калници. Н-образните дизайнерски елементи преосмислят емблемата „H“ на Hyundai. Удълженото междуосие включва смела линия на покрива, мощен обем около калниците, рязко очертани калници, скъсен преден надвес и 21-инчови джанти. Задната част е балансирана и опростена с H-образни задни светлини.

Интериорът предлага щедро пространство и усещане като на тераса, когато вратата на багажника е отворена. Сгъваемите втори и трети ред седалки осигуряват водещо в класа вътрешно пространство. Изисканият интериор подчертава хоризонталните и вертикалните линии с H-мотив дизайн. Високотехнологичните характеристики включват панорамен извит дисплей и двойно безжично зареждане. Включени са устойчиви материали, включително рециклирана пластмаса и екологична изкуствена кожа. Цветовете на интериора и екстериора са вдъхновени от естествената светлина, внасяйки вдъхновение и жизненост в ежедневието и приключенията.

Hyundai Motor спечели също награда Red Dot в категорията Продуктов дизайн: оборудване за открито и къмпинг със своя Multi-Lantern. Този универсален продукт съчетава две функции, за да се погрижи за различните потребителски нужди. Функционира като преносимо фенерче и може също така да се трансформира в светлина за настроение с топъл цвят, когато се използва с полупрозрачен светлинен дифузьор.

Multi-Lantern отразява целта на компанията да създава продукти, които потребителите ще ценят дълго време, като включва познати материали като дизайнерски мотиви, за да осигури свеж, актуализиран външен вид. За Multi-Lantern дизайнерите са използвали „Horongbul“, традиционна корейска светлина, като мотив, който визуално и символично предава усещане за стабилност и топлина на потребителите чрез своята форма и визуални елементи.

Red Dot Award е един от най-големите световни конкурси за дизайн. Наградата се разделя на три различни категории — продуктов дизайн, бранд и комуникационен дизайн и дизайнерска концепция. Наградата Red Dot: Design Concept кани дизайнери, дизайнерски студиа, компании и университети да предизвикат статуквото и да представят своите най-вълнуващи дизайнерски концепции и прототипи пред международен панел от експерти по дизайн.

Първите автомобили от петото поколение на Hyundai SANTA FE се очаква да пристигнат в България още през юли месец.

*Източник: www.hyundai.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Volkswagen

Volkswagen лансира още по-мощен Golf GTI (Видео)

Май 14, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили

САЩ увеличава митата върху китайските електромобили от 25% на 100%

Май 14, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Венчърът на Stellantis и Leapmotor- Leapmotor International, стартира в девет европейски държави

Май 14, 2024