Skoda Monte Carlo

NIO и Lotus със стратегическо партньорство

NIO и Lotus със стратегическо партньорство

NIO и Lotus със стратегическо партньорство

Реклама Skoda Stock
NIO Holding и Wuhan Lotus Technology, която е част от китайския гигант Geely Holding, обявиха, че двете компании са подписали стратегическо споразумение, което предвижда сътрудничество в областта на зарядната инфраструктура и станциите за подмяна на изтощени батерии с напълно заредени.

Според анонса на двете компании, новото партньорство предвижда цялостно и задълбочено стратегическо сътрудничество в области, свързани със зареждане и подмяна на батерийни елементи, стандартизиране на батерийни модули, технологии за зареждане, изграждане и управление на сервизна мрежа, научноизследователска и развойна дейност и други.

Споразумението на NIO и Lotus предвижда също така съвместна дейност по разработката на изцяло електрически автомобили с функционалност за подмяна на батерийни елементи.

От NIO споделят, че към 25 април, компанията разполага с 2404 PSS (Power Swap Stations) станции в Китай, 790 от които са позиционирани на високоскоростни пътища. Компанията оперира също така и 3776 зарядни локации с почти 22 000 зарядни точки. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Lancia Volvo

Най-четеното от изминалата седмица (19/2024)

Май 12, 2024
Авто Новини Авто глобус Audi BMW Lamborghini

Битка с 3 Х 1000 конски сили (Видео)

Май 11, 2024