Opel Stock

ТЕХНОЛОГИЯТА ГЕОФЕНСИНГ – НОВО УДОБСТВО ЗА ВОДАЧИТЕ НА PLUG-IN ХИБРИДНИТЕ МОДЕЛИ DS AUTOMOBILES В ПРОЦЕСА НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПРЕХОД

ТЕХНОЛОГИЯТА ГЕОФЕНСИНГ – НОВО УДОБСТВО ЗА ВОДАЧИТЕ НА PLUG-IN ХИБРИДНИТЕ МОДЕЛИ DS AUTOMOBILES В ПРОЦЕСА НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПРЕХОД

ТЕХНОЛОГИЯТА ГЕОФЕНСИНГ – НОВО УДОБСТВО ЗА ВОДАЧИТЕ НА PLUG-IN ХИБРИДНИТЕ МОДЕЛИ DS AUTOMOBILES В ПРОЦЕСА НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПРЕХОД

Реклама Skoda Monte Carlo
Услугата за „геофенсинг” или т.нар. „географско ограждане” задейства автоматично електрическия режим на движение на plug-in хибридните модели на DS Automobiles, когато те навлязат в зони с определени ограничения на емисиите (LEZ или Low Emission Zone).
Удобствата на геофенсинг функцията вече се предлагат при DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE и DS 9 E-TENSE, оборудвани с DS IRIS SYSTEM и активен режим за plug-in хибридни системи за задвижване.


Внедряването на услугата за геофенсинг е свързана с желанието на DS Automobiles да улесни максимално водачите при въвеждането на зони с ниски емисии в цяла Европа. Тези зони имат за цел да ограничат движението на най-замърсяващите атмосферата превозни средства в рамките на определени области чрез постепенни ограничения на достъпа и движението в тях.

При хибридните задвижващи системи E-TENSE на моделите DS 4, DS 7 и DS 9, които формират съответно близо 40%, 60% и 90% от обема на продажбите в Европа на всеки от тези модели (данни за 2023 година), услугата за геофенсинг дава възможност за допълнително оптимизиране на използването на различни енергийни източници, увеличаване на удобството при употреба и намаляване на въздействието на автомобилния транспорт върху околната среда.

При наближаване на зона с ограничения по отношение на емисиите (LEZ), водачът получава своевременно предупреждение, а при навлизане в дадената зона, автомобилът преминава автоматично към изцяло електрически режим на движение, стига в акумулаторната батерия има достатъчно енергия. По този начин ефективността на plug-in хибридните модели може да се увеличи максимално.

На картата на онлайн навигационната система, съответните зони с ниски емисии са отбелязани в зелено и със специална икона.

Към момента на територията на Франция вече са въведени дванайсет LEZ зони - в Париж, Екс-Марсилия, Лион, Тулуза, Ница, Монпелие, Реймс, Сент-Етиен, Гренобъл, Клермон-Феран и Руан. Общинските и градски власти на около 30 други населени места и региони също планират скорошно присъединяване към този списък.

В общоевропейски мащаб подобни ограничения също вече се въвеждат в десетина държави.

Режимът „Active Geofencing” се предлага при моделите DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE и DS 9 E-TENSE, оборудвани с DS IRIS SYSTEM.

При моделите с изцяло електрическо задвижване, при версиите с бензинов и с дизелов двигател, както и с хибридни системи е налице и пасивен режим на геофенсинг услугата, който предупреждава водачите за наближаването на границите на зона с ограничения на емисиите и предлага алтернативни маршрути при необходимост от нейното заобикаляне.

Услугата за геофенсинг е е част от софтуерната актуализация Connected Navigation, включена в пакета Connect Plus. Този пакет включва също така функцията ChatGPT като част от гласовото управление на IRIS, дистанционното управление и E-Remote контрол, онлайн алармената система Connected Alarm, функцията за изпращяне на планирани маршрути Send2Nav, както и системите за планиране на маршрута със спирките за зареждане EV Trip Planner и e-Routes (в зависимост от модела). Този пакет електронни услуги е безплатна част от стандартното оборудване на всички модели на DS Automobiles за период от три години.

*Източник: www.dsautomobiles.bg Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус

SKODA Auto с ръст от 5.2% през първото тримесечие на 2024 година

Май 04, 2024
Авто Новини Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan Townstar Evalia : Седемместен универсал и с електрическо задвижавен

Май 04, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили XPeng

Април 2024: XPENG с ръст от 33%

Май 03, 2024