Skoda Monte Carlo

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Реклама Renault Arkana
Абт Купра постигна най-добрия си резултат в Мизано, Италия, след завръщането на отбора във Формула Е преди почти година и половина. След като Лукас ди Граси отбеляза точки за първи път в събота, съотборникът му Нико Мюлер зае четвъртото място на Sunday Place. Швейцарецът пропусна още по-голяма сензация - в крайна сметка не му достигнаха само пет стотни от секундата за място на подиума.

И двете състезания от Формула Е на адриатическото крайбрежие се характеризираха с различни стратегии, търсене на перфектно управление на енергията и температурата, както и множество маневри за изпреварване. Докато ди Граси поне успя да спечели първата си точка за настоящия сезон в събота, Мюлер остана без точка въпреки четвъртото си място в стартовата решетка.

В неделя Мюлер повтори силното си представяне в квалификациите, отново стигна до фазата на дуела и трябваше да признае поражението си едва на полуфиналите. В състезанието отборът избра стратегия, различна от предишния ден, управлявайки пилота си умело и хладнокръвно през 26-те обиколки. Почти изглеждаше голяма сензация, когато Мюлер беше на трето място в последните завои на състезанието - когато пресече финалната линия, трябваше да се задоволи с четвъртото място. Това е най-доброто класиране за отбора от завръщането му в началото на деветия сезон през януари 2023 г. Ди Граси също щеше да спечели точки отново с девето място, но наказание от пет секунди го хвърли обратно на единадесето място.

Формула Е ще се завърне на състезателната писта с надпреварата в Монако на 27 април. Гостуването в града на Лукас ди Граси се счита за един от акцентите на сезона в календара на световния шампионат на Формула Е.

Томас Биермайер, главен изпълнителен директор на Abt и шеф на отбора: „Поздравления за Нико, Лукас и целия екип – всички свършиха фантастична работа този уикенд. Разбира се, трофей в неделя щеше да бъде връхна слава, но всеки може да се гордее с това постижение“.

Опитът от състезанието беше перфектно внедрен в различна, малко по-агресивна стратегия и беше възнаграден с най-добрия резултат след завръщането. Това усещане за успех кара екипа сега да пътува до Монако още по-оптимистично, където искат да продължат точно там. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Авто глобус Aston Martin BMW Cadillac Ferrari Ford Lamborghini Lexus McLaren Peugeot Porsche Toyota

186 пилота се впускат в предизвикателството 24-те часа на Льо Ман 2024

Май 08, 2024
Авто Новини Мотоциклети Спорт

Harley-Davidson се състезава в German Endurance Cup

Май 08, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Maserati

Формула Е е през уикенда в Берлин

Май 08, 2024