Skoda Monte Carlo

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Реклама Nissan X-Trail
Mercedes-Benz Vans иска да разшири допълнително позицията си на водещ производител на премиум ванове. Новите средно големи и големи ванове от Mercedes-Benz - Vito, eVito, Sprinter и eSprinter предлагат повече комфорт, безопасност, функционалност и дигитална мрежа.

Vito е най-универсалният от средните микробуси с допустимо общо тегло между 2,8 и 3,2 тона. Предлага се като ван, Mixto и Tourer. Това е единственият модел в своя клас, предлаган в три дължини, с две междуосия и две задвижващи системи. С това разнообразие той отговаря на изискванията на различни индустрии - от търговци до поддръжка и обслужване на клиенти, както и оператори на автопаркове до производители на специални превозни средства за храна или спешни медицински услуги.

Вариантът с електрическа батерия eVito е създаден като алтернатива за местно шофиране без емисии на CO2 от 2018 г. Предлага се в две дължини на каросерията като панелен ван и като турър за търговски превоз на пътници. Новият Vito и новият eVito правят голям скок, особено по отношение на свързаността. За първи път са оборудвани с мултимедийна система MBUX. Това означава, че търговските клиенти в сегмента на средните ванове сега също се възползват от модерна цифрова мрежа, включително разнообразие от цифрови екстри.

Гамата от автомобили с конвенционално задвижване ще бъде разширена през годината, за да включи бензинов двигател с мека хибридна технология, според производителя. В електрически задвижвания eVito управлението на топлината е оптимизирано, наред с други неща.

Sprinter, който служи като съименник на цял сегмент, е флагманът на Mercedes-Benz Vans с дял от продажбите от около 50 процента. Предлага максимално допустимо общо тегло до 5,5 тона. Sprinter вече се предлага в основната си форма като панелен ван, бордов автомобил, шаси и турър в три дължини с предно, задно или задвижване на четирите колела. Предлага се и като основа за разширяване и сглобяване, например като кемпер. С тази гъвкавост, големият транспортьор позволява множество варианти и е основата за различни каросерии и конверсии.

Новият Sprinter предлага значително увеличение на безопасността, комфорта и цифровите мрежи, като същевременно поддържа максимална гъвкавост. Разполага с разширени и допълнителни системи за подпомагане на шофирането, като асистента за информация за упътванията и асистента за завиване. Иновативната мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) с интелигентен гласов асистент вече е стандартна.

Второто поколение на електрическия ван, новият eSprinter, се базира на нова модулна концепция със задвижване на задните колела. Състои се от три модула (преден, среден и заден модул), които позволяват платформата да бъде лесно адаптирана към широка гама от варианти на превозни средства. Новият eSprinter позволява по-високи полезни товари с допустимо общо тегло до 4,25 тона и по-голямо разнообразие от варианти.

Клиентите могат да избират между две дизайнерски форми и дължини, три размера на батерията (56, 81 и 113 кВтч използваем капацитет на батерията) и пикова мощност на двигателя от 100 или 150 кВт. Електрическият пробег е до 478 километра. Новият eSprinter за първи път разполага с допълнителен теглич за ремарке и предлага товар на ремарке до два тона. Товарният обем е до 14 куб.м.

В допълнение към обширната гама от системи за безопасност и помощ при шофиране, настоящата мултимедийна система MBUX е стандартна на борда. По този начин търговските клиенти в сегмента на големите ванове имат достъп до модерна цифрова мрежа, включително разнообразие от цифрови екстри, като интелигентна навигация (навигация с Electric Intelligence) с активно управление на пробега.

Продажните цени на новото Vito започват от 36 557 евро като панелен ван и 45 888 евро във версията Tourer. Новият eVito се предлага като панелен ван от 49 441 евро, а eVito Tourer от 63 549 евро. Продажните цени на новия Sprinter започват от 43 504 евро като ван и 31 896 евро като шаси. Новият eSprinter се предлага като ван от 47 591 евро. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли BMW

BMW: Актуализация за i4 и 4 Series Gran Coupe

Май 01, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Авто глобус Dacia

Новата Dacia DUSTER: Просто повече DUSTER (Видео)

Апр 30, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA

CUPRA показа новите Formentor и Leon (Видео)

Апр 30, 2024