New Dacia Duster

VW ще използва електрическа архитектура на XPENG в Китай

VW ще използва електрическа архитектура на XPENG в Китай

VW ще използва електрическа архитектура на XPENG в Китай

Реклама Skoda Monte Carlo
Днес XPENG и Volkswagen Group обявиха подписването на ново рамково споразумение, което предвижда интегрирането на високотехнологичната E/E (Electrical/Electronic) архитектура на китайската компания в продукти на Volkswagen, които са предназначени за китайския пазар.

"Водещата в индустрията и собствена разрабокта E/E архитектура на XPENG е в основата на вертикално интегрираните софтуерни и хардуерни технологии с пълен комплект", казват от XPeng. "Той позволява на софтуера, включително ADAS (системи за подпомагане и автоматизиране на управлението) и Connectivity OS, да се отдели от основния хардуер и платформите на превозното средство, постигайки бърза итерация на софтуера между платформите".

"С нашата стратегия "В Китай, за Китай", ние засилваме силата за иновации на Volkswagen Group в Китай", коментира Ралф Брандщатер, член на управителния борд на Volkswagen AG за Китай. "Разширявайки нашето сътрудничество с XPeng и интегрирайки непрекъснато китайската индустриална екосистема ние ще подредим нашите продукти още по-бързо за нуждите на китайските потребители".

Първите автомобили на Volkswagen, които ще бъдат изпълнени с E/E архитектурата на XPeng ще бъдат с изцяло електрическо задвижване и се предвижда бъдат лансирани на пазара в Китай през 2026 година. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли BMW

BMW: Актуализация за i4 и 4 Series Gran Coupe

Май 01, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Авто глобус Dacia

Новата Dacia DUSTER: Просто повече DUSTER (Видео)

Апр 30, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA

CUPRA показа новите Formentor и Leon (Видео)

Апр 30, 2024