New Dacia Duster

Зелена светлина за биодизела в Германия

Зелена светлина за биодизела в Германия

Зелена светлина за биодизела в Германия

Реклама Peugeot 408
Според решението на федералното правителство продажбата на синтетични XTL горива и B10 дизел може да започне в германските бензиностанции. Основата за това е изменената наредба относно естеството и етикетирането на качествата на горивата и горивата (10-ти BImSchV).

Проф. Кристиан Кюхен, управляващ директор на en2x – Асоциация за търговия с горива и енергия, казва: „Одобрението на XTL горива за продажба е важно допълнение към продуктовата гама. Това означава, че за първи път дизелови горива като HVO100, направени от биогенни остатъците и отпадъчните материали могат да се продават на германския пазар, които намаляват емисиите на парникови газове с до 90 процента в сравнение с използването на чисто изкопаемо дизелово гориво.“

Досега в рамките на стандартния дизелов стандарт EN 590 бяха възможни само добавки с ограничен дял възобновяеми компоненти, което би довело до намаляване на емисиите на CO2 с до 25 процента. Въвеждането на дизел B10 с дял до десет процента биодизел също прави възможно увеличаването на предишния дял от до седем процента (B7) в интерес на по-голяма защита на климата.

Сега обаче е важно да се създадат по-добри условия за търсенето и предлагането на допълнителни количества от този щадящ климата вид гориво за клиентите на резервоари и производителите на горива.

„Това включва по-специално реформа на енергийния данък, с който горивата вече не се оценяват само въз основа на техния обем, а по-скоро да бъдат облагани по-специално въз основа на тяхното въздействие върху климата“, подчертава проф. Кристиан Кюхен.

Това създава важен стимул за необходимото използване на алтернативни горива, така че увеличеният броя на превозни средства с двигатели с вътрешно горене които ползват био-горивата също да може да допринесе за постигане на климатичните цели в автомобилния транспорт. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Електромобили Polestar

Polestar 5 презарежда от 10 до 80 % в рамките на десет минути! - видео

Май 01, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Audi

Audi Q7 и Q8 PHEV: по-голяма батерия, по-голям пробег

Апр 29, 2024
Авто Новини Техника /Technics Авто глобус Безопасност | Safety

Системите за подпомагане - кой ще е отговорен при катастрофа?

Апр 29, 2024