Skoda Monte Carlo
NIO с интеграция на GPT

NIO с интеграция на GPT

Реклама Honda ZR-V
NIO ще интегрира GPT функционалностите на Microsoft Azure OpenAI на борда на електромобилите си, които предлага на европейския пазар.

Това става ясно от изявление на нидерландското подразделение на NIO, като се коментира, че новата функционалност ще бъде интегрирана с бордовия асистент NOMI на китайския автомобилен производител.

"Например, с функцията GPT, NOMI може да отговори на по-сложни въпроси от страна на потребители на нормален разговорен език и с конкретна информация за автомобила", се казва в анонса на NIO. "Това осигурява по-персонализирано и интуитивно изживяване, при което потребителите получават точни и уместни отговори, без да се налага да откъсват очи от пътя или да свалят ръцете си от волана".

GPT функционалността в електромобилите на NIO в Европа ще бъдат достъпна благодарение на непрекъснатата им интернет свързаност и възможността за обновяване на бордовата им система дистанционно с OTA (over-the-air) ъпдейти.

От NIO казват още, че благодарение на интеграцията на бордовата система, NOMI GPT ще бъде в състояние да дава конкретни отговори на въпроси като "Как да си регулирам външните огледала", "Как да проверя налягането на въздуха в гумите?" и други конкретни такива, а отговорите ще бъдат подавани под формата на инструкции на екрана на интегрираната система. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили NIO

NIO произведе 500 000 електромобила

Май 09, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Volkswagen XPeng

XPENG стъпва и в Австралия

Май 09, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Audi Ford Kia Nissan Volkswagen

Април 2024: Великобритания отчете 21 поредни месеца с ръст

Май 09, 2024