Lasurit eshop

Китайският Denza е в класа на Benz

Китайският Denza е в класа на Benz

Китайският Denza е в класа на Benz

Реклама Honda ZR-V
Mercedes-Benz и китайската автомобилна компания BYD продължават да развиват автомобилната марка Denza. Shenzhen BYD New Energy Co., Ltd., търгуваща се като Denza, е компания за производство на автомобили със седалище в Шенжен, Китай, специализирана в луксозни електрически автомобили и е съвместно предприятие между BYD Auto Industry и Mercedes-Benz Group.

На 7 април DENZA, първокласната марка за нови енергийни превозни средства, подкрепена по-голямата част от BYD, официално обяви, че най-новият флагмански седан е наречен DENZA Z9 GT. Позициониран като голям луксозен спортен седан GT (grand tourer), той се отличава с комби-купе дизайн на каросерията и цели да се конкурира с модели като Porsche Panamera след пускането му на пазара.

Предвижда се да направи своя дебют на Auto China 2024 в Пекин на 25 април, с планове за пускане на пазара по-късно тази година. Освен това има очаквания Z9 GT да се продава едновременно и на задграничните пазари.

Жао Чангжанг, генерален мениджър на BYD DENZA Sales Division, по-рано разкри, че този нов интелигентен луксозен флагмански модел ще превъзхожда конкуренти като Porsche Panamera и Mercedes-Benz S-Class по отношение на пространство, интелигентни функции, комфортно изживяване и контрол на ускорението. Очаква се моделът почти да достигне безпроблемно скорост на т.н. “лосов тест” от 90 км/ч и да предложи минимален завой под десет метра.

Новият модел вече бе представен по улиците на Щутгарт. По време на тест драйва най-новият луксозен модел получи голямо внимание от минувачите. Още преди пускането на пазара се забелязва елегантният дизайн и иновативната форма на корпуса, макар и прикрит със стикери. Ясният, изчистен силует е изцяло в съответствие с философията на Волфганг Егер, дизайнер на новия Denza, който преди това е работил за марката Audi, и придава на автомобила спортна елегантност.

„Дизайнът е смел и луксозен в същото време“ - казва Егер. Оборудван с новата енергийна технология, въведена от BYD, Denza се очаква да бъде пионер в развитието на китайски луксозни седани с нова енергийна технология в автомобили от световна класа и ще бъде пуснат на пазара до края на тази година и ще играе централна роля в глобалните продажби на Denza и BYD. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Бизнес /Business BG Авто Електромобили Dacia

НОВАТА DACIA SPRING: ГАМА И ЦЕНИ В БЪЛГАРИЯ

Май 07, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Kia

Електрическата KIA EV3 с премиера на 23 май

Май 07, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Mazda

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Май 03, 2024