Skoda Monte Carlo

Съвети за гумите на класическите автомобили

Съвети за гумите на класическите автомобили

Съвети за гумите на класическите автомобили

Реклама Renault Arkana
Стари, но златни – с времето броят на класическите автомобили се увеличава непрекъснато, а по-“младите“ автомобили също се радват на нарастваща популярност. Федералната служба за автомобилен транспорт на Германия регистрира около 700 000 ретро коли през 2023 г. - увеличение от 8,4 процента в сравнение с предходната година. Тези превозни средства са регистрирани за първи път преди повече от 30 години. Има и голям брой „младежи“ на възраст между 15 и 30 години.

Когато дните отново станат по-дълги и последната сол от пътя изчезне от улиците, много фенове на ретро и класически автомобили ще почувстват изтръпване на краката. Преди да завъртите ключа за първото си пролетно пътуване, трябва щателно да проверите автомобила след дългата зимна ваканция. Това включва проверка на батерията, както и проверка на нивото на маслото, спирачките и спирачната течност.

Гумите заслужават специално внимание - в края на краищата те трябва да прекарат шофьорите през предстоящия сезон безопасно и комфортно. Визуалната проверка за пукнатини, вдлъбнатини или чужди тела в протектора е също толкова важна проверка, колкото регулирането на правилното налягане на гумата. Ако гумите вече не са годни за движение, те трябва да бъдат сменени.

Погрешно е схващането, че те издържат по-дълго, защото се карат по-малко - гумите за ретро и класически автомобили се износват предимно поради дълъг период на престой. Ето защо Michelin препоръчва да посетите специализиран сервиз за класически автомобили за съвет ако са за смяна. Изборът на нови гуми пряко влияе върху оригиналността и автентичността на автомобила - в крайна сметка размерите и профилите на гумите до голяма степен отразяват неговия характер.

„Разбира се, ретро и класически автомобили също могат да се движат със съвременни гуми“ - казва Маркус Хаса, мениджър ключови клиенти за класически гуми в Michelin - „Въпреки това, такава гума често изглежда по-малко автентична, защото й липсват оригинални детайли – така че това не е истинска алтернатива за истинските фенове на класически автомобили.“

Michelin разполага с повече от 90 различни размера гуми и исторически оригинални профили в гамата си, налични за повече от 300 марки превозни средства. Те запазват историческия характер на оригиналните гуми и същевременно са високотехнологични продукти.

Когато става въпрос за каучукови смеси, каркасни слоеве и найлонови нишки, Michelin разчита на най-новите технологии - в полза на по-голяма издръжливост, по-ниско съпротивление при търкаляне и повишена безопасност. „С нашите класически гуми ретро и класическите автомобили ще бъдат безопасни на пътя още седем години“, казва Маркус Хаса. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Nissan

Nissan X-Trail N-Trek е за офроуд приключенците

Май 01, 2024
Авто Новини Авто глобус BRABUS BYD Dacia Hyundai

Най-четеното за април 2024 година

Май 01, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Volkswagen

Майски „бръмбар“ къмпинг с емблематичните VW бускемпери

Май 01, 2024