Lasurit

Европейските серии Fanatec GT2 Powered by Pirelli - видео

Европейските серии Fanatec GT2 Powered by Pirelli - видео

Европейските серии Fanatec GT2 Powered by Pirelli - видео

Реклама Honda ZR-V
Maserati GT2 се състезава в откриващия кръг от 2024 Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli на 5 и 6 април 2024 г. на френската писта Пол Рикар. Три автомобила - два от LP Racing и един от TFT Racing Team участват в европейския шампионат изключително запазен за състезателни автомобили от клас GT2.

След премиерата на последното състезание от миналия сезон, Maserati вече редовно се състезава в шампионата. С GT2 Maserati разработи превозно средство за състезателни ентусиасти. Той е насочен към джентълмени шофьори, които искат да се състезават в състезания от най-висок клас и изискват прецизно управление и безупречно поведение при шофиране. Дизайнът е изцяло фокусиран върху производителността и аеродинамиката.

За тази цел неговото развитие беше подкрепено от използването на динамичния симулатор на Maserati за разработване на решения, които извличат максимума от пистата. Със своя спортен характер, както и със своето състезателно призвание, Maserati GT2 пое щафетата от незабравимото Maserati MC12 и е готов да продължи тези славни моменти и да напише нови страници в историята на моторните спортове, казва производителят.




LP Racing спечели историческа първа победа за Maserati GT2 в откриването на сезона в Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli на пистата Paul Ricard с Леонардо Горини и Карло Тамбурини. Действащите отборни шампиони стартираха от полпозишън за откриващото 50-минутно състезание във Франция, а Горини и Тамбурини удържаха в ожесточена битка до карирания флаг, въпреки интензивния натиск в края.

Преследващият ги Райнхард Кофлер пое поста от Мартин Кох в #812 Team MZR KTM X-BOW, но не успя изпревари своите съперници Maserati, задоволявайки се с близко второ място с 10 секунди наказание за инцидент в началото на състезанието. RTR Projects закръглиха подиума, след като излязоха начело в изцяло KTM X-BOW битка с датския отбор RacingLab.

Битката за победата в клас Am беше беше спечелена от Mercedes-AMG GT2 #87 на Akkodis ASP.

След като спечели полпозишън в първата квалификационна сесия в петък, Горини продължи оттам, откъдето спря със силен старт, за да изпревари своя съотборник в Maserati Филип Прете в началните завои. Ранен сблъсък на Nord Chicane елиминира #90 Razoon - More Than Racing KTM X-BOW във втора обиколка, което доведе до кратко прекъсване на автомобила за безопасност и трескаво рестартиране.

Възобновяването доведе до повече драма, когато контакт с KTM на Кох, завъртя #2 LP Racing Maserati надолу по терена. Това би довело до наказание за време на колата на отбора MZR в края на състезанието, но не бе неизвестно на Кох, който предаде на Кофлер, докато Тамбурини замени Горини в лидера №1 на Maserati, докато спиранията в бокса преминават. Рони Бремър направи няколко силни обиколки и за кратко награди RacingLab с лидерството в общото състезание, като датчанинът се размени с Матиасен.

Насочвайки се към Virage миг по-късно, Taмбурини направи решаващ ход при спиране на #10 KTM на Матиасен, за да си върне лидерството. Кофлер го последва до второто място и започна да натиска Taмбуриниi за лидерството в състезанието. Въпреки атаката му, отборът MZR не можа да си проправи път, тъй като LP Racing потвърди първата обща победа на Fanatec GT2 за Maserati с 11 секунди от наказания Кофлер.

Крабек и Хомола закръглиха общия подиум и Pro-Am, но само след вълнуваща битка с другия съперник на KTM Матиасен, която завърши с лек контакт в последния завой. Последният се завъртя, но остана на четвърто място, пред Razoon - Томас Андерсен и Саймън Бърч от More Than Racing в #80 KTM X-BOW. По-ранната ротация на Prette създаде ожесточена битка за отличията в клас Am през втората половина на състезанието, първоначално водена от TFT Racing Maserati на Лерой.

След откриващото състезание на Paul Ricard, Maserati GT2 ще участва в пълния сезон 2024 на Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli. Той включва още пет събития: Мизано (Италия) от 17-ти до 19-ти. Май, 24-часовото състезание Crowdstrike в Спа (Белгия) от 27 до 29 май. юни, Хокенхайм (Германия) от 19-ти до 21-ви. Юли, Монца (Италия) от 20 до 22 септември и финал в Барселона (Испания) от 11 до 13 септември. октомври 2024 г.


Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Електромобили DS Jaguar Porsche

Мич Еванс спечели E-Prix на Монако - видео

Май 01, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles Jaguar

МЯСТО НА ПОДИУМА И НЯКОЛКО ВАЖНИ ТОЧКИ ЗА ОТБОРА НА DS AUTOMOBILES НА ЛЕГЕНДАРНАТА ПИСТА В МОНАКО!

Апр 30, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

Апр 27, 2024