Lasurit eshop

Пролетната проверка на автомобила

Пролетната проверка на автомобила

Пролетната проверка на автомобила

Реклама Opel Stock
Пролетта е тук и следователно идеалният момент да приведете колата си във форма. След дългите зимни месеци автомобилът заслужава цялостно почистване - то не само отстранява замърсяванията, но и предпазва от ръжда. Шофирането до професионална автомивка е най-безопасният и екологичен вариант.

Пролетната проверка е идеалното време за проверка на нивата на двигателното масло, охлаждащата течност, спирачната течност и течността за миене на предното стъкло. Тези течности трябва да се допълнят, ако е необходимо, и трябва да се спазват инструкциите на производителя на превозното средство относно интервалите за смяна.

След зимата също толкова важно е да проверите чистачките на предното стъкло и въздушния филтър на климатика. Износените чистачки трябва да се сменят и въздушният филтър трябва да се почисти или смени, ако е необходимо.

Безопасният контакт с пътя започва с гумите. Независимо дали сменяте зимни гуми с летни или предпочитате всесезонни гуми, редовното проверяване на гумите е силно препоръчително. За разлика от летните и зимните гуми, високопроизводителните модели на водещи производители като новите Cinturato All Season SF3 от Pirelli не се сменят и проверяват редовно. Препоръчително е да проверявате въздушното налягане ежемесечно, когато гумите са възможно най-студени. Постоянно ниското въздушно налягане се отразява на работата на гумите. Те се деформират прекомерно и се нагряват повече.

Зимните условия могат да ускорят износването на спирачките. Спирачките трябва да се проверяват от професионалисти за износване и повреди. Предупредителните знаци като скърцащи звуци или промяна в усещането за спиране не трябва да се подценяват.

Студът натоварва изключително много автомобилните акумулатори. Затова е препоръчително експертите да тестват акумулатора на автомобила, за да се уверят, че има достатъчно мощност, за да започне по-топлия сезон.

И накрая, дупките и неравните зимни пътища могат да окажат влияние върху шасито и амортисьорите. Проверка в специализиран сервиз може да разкрие всяка повреда и да повиши безопасността при шофиране. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Renault

Всичко за ... RENAULT SYMBIOZ (Видео)

Май 02, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус

Conti: стратегия за електромобилност и за подмарките

Май 02, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Kia

Kia с рекорд при електромобилите си в Америка

Май 02, 2024