Lasurit

Peugeot 9X8 2024: с яко задно крило и модифицирани гуми - видео

Peugeot 9X8 2024: с яко задно крило и модифицирани гуми - видео

Peugeot 9X8 2024: с яко задно крило и модифицирани гуми - видео

Реклама Peugeot 408
След хиляда километра тестове, екипът на Peugeot TotalEnergies представя Peugeot 9X8 2024, който ще направи своя състезателен дебют в 6-те часа на Имола (21 април), вторият кръг от 2024 FIA World Endurance Championship.

За да се възползват от промените в разпоредбите, които позволяват на отборите да използват по-ефективна настройка на гумите с различни ширини на предната (29 см) и задната (34 см) ос, Team Peugeot Sport коригира аеродинамиката на Peugeot 9X8.

Запазена е 90 процента от каросерията, която вече има задно крило. За трета поредна година Peugeot Design и Peugeot Sport работят заедно, за да разработят много специална ексклузивна ливрея. Емблемата на лъва - символ на скорост, гъвкавост и сила - е в основата на дизайна.




Линда Джаксън, главен изпълнителен директор на Peugeot, подчертава: „2023 г., първата пълна година, в която Team Peugeot TotalEnergies се състезава в Световния шампионат за издръжливост на FIA, беше възнаграждаващо изживяване за всички участващи, тъй като екипът придоби форма и показа своята решителност и страст. Дори когато имаше трудни времена".

За 2024 г. целта е същата – екипът да печели състезания! Знае се, че тази година конкуренцията ще бъде още по-силна, но екипът работи много усилено, за да разработи версия за 2024 г. на Peugeot 9X8, която перфектно отразява ценностите на марката. Енергията и ангажираността на екипа на Peugeot TotalEnergies са безценни. Те се гордеят, че са част от тази нова ера в състезанията за издръжливост и искат да оставят своя отпечатък върху спорта. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

Апр 27, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024