Lasurit eshop
BYD Seal – пръв поглед - видео

BYD Seal – пръв поглед - видео

Реклама Renault Arkana
BYD Seal е стилен електрически автомобил, който вече е реална заплаха за по-утвърдени конкуренти. Той е страхотен за шофиране, изглежда много добре и има превъзходен интериор, като същевременно може да измине повече от 450 км между две зареждания. Това е една просторна и удобна електрическа кола с дълъг списък от стандартно оборудване.

Seal на BYD има потенциала да разтърси пазара на електрически автомобили по същия начин, както това направи Tesla Model 3, когато пристигна през 2019 г. Този електрически седан е достатъчно желан, за да изкуши купувачите дори повече от Hyundai Ioniq 6 и дори BMW i4 ... но дали трябва да си харчите парите си за него?

BYD е китайски производител на електрически превозни средства, за който вероятно никога не сте чували. Но всъщност има сериозно влияние като производител на батерии – сред клиентите му са големи имена като Tesla и Apple, докато електрическите му автобуси и камиони се продават в Европа повече от 20 години. Марката реши да се разшири на пазара на леки автомобили през 2023 г. с BYD Atto 3 и достъпния BYD Dolphin.

BYD Seal представлява следващото поколение автомобили за марката, осигурявайки забележима промяна на пазара. Тъй като BYD не иска да бъде производител на бюджетни автомобили, той вече определя цената на Seal срещу утвърдени конкуренти и има премиум марки в полезрението си. И така, какво получавате за вашите евро 45 000 плюс?

Има два налични модела - BYD Seal Design и BYD Seal Excellence. И двата са щедро оборудвани – толкова много, че ще ви е трудно да ги различите. Само значката „3.8S“ на гърба на единия модел го идентифицира като модел с двоен двигател; това е намигване към сравнително бързото му време от 0 до 100 км в час.






Интериорът на BYD Seal е прекрасен. Очевидно вдъхновен от морския живот /Sea – тюлен англ./, ще намерите набор от екзотични материали и качествени покрития. Има и въртящ се екран на информационно-развлекателната система – нещо като запазена марка на BYD, което е малко ненужно, но също така добре дошла тема за разговор.

Опитът на BYD в областта на батериите означава, че Seal е оборудван с много тесен пакет батерии, който не заема значително вътрешното пространство.Затова вие седите по-ниско, отколкото в много електромобили, като същевременно има достатъчно място за пътниците отпред и отзад. Жалко е обаче, че пространството за багаж е ограничено от тесния отвор на багажника на Seal, но това се компенсира в известна степен от предния багажник.

На пътя BYD Seal е доста бодър. Смятаме, че по-достъпният модел ще бъде достатъчно бърз за много купувачи, като същевременно ще предлага малко повече пробег между зарежданията - BYD Seal Design има официален пробег до 577 км, докато Excellence е с 526 км. Зареждането на BYD Seal е лесно – може да се зареди за по-малко от половин час с помощта на 150 кВт бързо зарядно устройство.

Препоръчваме да зареждате у дома, ако е възможно – по-лесно е и по-евтино. Домашно зарядно устройство от 7 кВт ще зареди батерията на Seal за една нощ. Много купувачи на електрически автомобили ще бъдат скептични относно BYD Seal. Но този скептицизъм не е непременно оправдан, колата е смела алтернатива на Hyundai Ioniq 6 и Volkswagen ID.7, докато вече световното присъствие на BYD трябва да ви успокои относно покупката от неясна досега марка. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Volkswagen

Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) представя новите модели Caddy

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024