Skoda Monte Carlo

Китай със спад през февруари. Причината е известна

Китай със спад през февруари. Причината е известна

Китай със спад през февруари. Причината е известна

Реклама Honda ZR-V
Данните на Китайската асоциация на на автомобилните производители (CAAM) сочат, че през февруари 2024 година, продажбите на автомобили в страната са се понижили с 20%, достигайки ниво от 1.58 млн единици при показател от 1.97 милиона през същия месец на 2023-а.

Основната причина на понижението в реализацията на китайския автомобилен пазар през изминалия месец обаче е известна и очаквана от индустрията и тя се нарича Лунна Нова година, честванията около която доведоха до сериозно намаляване на броя работни дни в Китай, а от там и броя на сключените сделки.

Данните на CAAM за първите два месеца на 2024 година сочат продажбено ниво от 4.032 млн единици, което е с 11% повече в сравнение с периода януари-февруари на миналата. 3.21 млн единици от тях са били реализирани на територията на Китай (+7%), а останалите около 882 000 единици (+30%) са били за международни пазари.

3.457 млн от продажбите през първите два месеца на годината в Китай са били на леки автомобили (+11%), а при търговските се регистрира ръст от 14% до 575 000 единици.

От началото на 2024 година, в Китай са произведени 3.92 млн нови коли (+8%). Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус BMW Honda Hyundai Kia Mazda Porsche Toyota Volvo

Honda CR-V оглави класация на Car and Driver

Апр 29, 2024