Skoda Monte Carlo

Електрическият VISION EQXX отново подобри рекорда си за ефективност

Електрическият VISION EQXX отново подобри рекорда си за ефективност

Електрическият VISION EQXX отново подобри рекорда си за ефективност

Реклама Opel Stock
Mercedes-Benz обяви, че с електрическата прототипната разработка VISION EQXX на компанията е бил поставен нов рекорд за ефективност, като този път той е бил регистриран в екстремните условия на Близкия Изток.

Представителят на VISION EQXX е потеглил от представителството на Mercedes-Benz в Риад, Саудитска Арабия, и изминал 1010 километра до Дубай с оставащ свободен пробег от 309 километра.

Според анализа на данните от изпитанието, провело се в условия на температури от до 34 градуса и продължило 14 часа и 42 минути, електромобилът е отчел разход на енергия от едва 7.4 kWh на 100 километра, което е значително по-добър резултат от предишните два теста, при които бяха регистрирани съответно 8.7 и 8.3 kWh на 100 километра.

Интересен момент около изпитанието е бил този, че по време на пътуването, интегрираната соларна инсталация на VISION EQXX е успяла на генерира 1.8 kWh електрическа енергия, които според изчисленията на компанията, са увеличили автономността на електромобила с допълнителни 24 километра.

"С изключителна консумация от само 7.4 kWh на 100 километра, VISION EQXX продължава да предоставя ценни данни за продължаващото развитие на модерни технологии за електрическа ефективност", посочват от Mercedes-Benz. "Както се очакваше, всички системи се представиха перфектно в пустинни условия, справяйки се с лекота с предизвикателства като покритие на пътната настилка и температура, така и прах. Още едно доказателство, че електрическото задвижване е готово за световните пазари". Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely Smart

Geely обещава хибридна автономност от над 2000 километра

Апр 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили

На една "бърза" зарядна станция в ЕС се падат по 29 електромобила

Апр 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Porsche

Porsche Taycan Turbo GT e обут с гуми на Pirelli

Апр 29, 2024