Opel Stock

Заведен e колективен иск срещу GM

Заведен e колективен иск срещу GM

Заведен e колективен иск срещу GM

Реклама Nissan X-Trail
- Разследване на New York Times разкри, че лични данни на шофьорите се събират за застрахователи

Американска правна кантора заяви, че разследва автомобилния производител General Motors и неговия филиал OnStar. Групов иск, заведен в Окръжния съд на САЩ в Южна Флорида, посочи General Motors, OnStar и LexisNexis Risk Solutions като ответници. В документацията се посочва, че колективният иск е бил предявен за оспорване на действията „по отношение на погрешни доклади за унизителна и негативна информация за шофиране, направена без съзнателното съгласие на ищеца“.

Разследване на New York Times разкри, че данните на водачите се събират, за да бъдат използвани от застрахователите като един от многото фактори за създаване на по-персонализирано застрахователно покритие. Съобщава се, че GM и OnStar са продали данни за шофьорите на LexisNexis Risk Solutions, базиран в Ню Йорк глобален брокер на данни, който проследява досиетата на шофьорите на потребителите.

LexisNexis от своя страна анализира тези данни, за да създаде „оценка на риска“, която е предоставила на застрахователите. В резултат на това шофьорите отбелязват значително увеличение на премиите си за автомобилно застраховане. В някои случаи дори данните са накарали застрахователите да отказват изцяло автомобилна застраховка на водачи.

Адвокатската кантора Schubert Jonckheer & Kolbe каза: „Ако практиките бъдат счетени за незаконни, засегнатите шофьори може да имат право на парични щети и съдебна забрана, изискваща промени в практиките за поверителност на компаниите.“ Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили

На една "бърза" зарядна станция в ЕС се падат по 29 електромобила

Апр 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Porsche

Porsche Taycan Turbo GT e обут с гуми на Pirelli

Апр 29, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Hyundai

Hyundai SANTA FE грабна наградата Red Dot Design

Апр 29, 2024