New Dacia Duster

Повишените лихвени проценти заплашват автомобилните доставчици

Повишените лихвени проценти заплашват автомобилните доставчици

Повишените лихвени проценти заплашват автомобилните доставчици

Реклама Renault Arkana
Все по-строгите критерии за кредитиране и повишените лихвени проценти застрашават съществуването на доставчиците за компоненти на автомобили - това показва съвместно проучване на стратегическия консултант Oliver Wyman и Асоциацията на автомобилната индустрия (VDA) в Германия. Това прави необходимата, скъпоструваща трансформация към електромобилност още по-трудна поради исторически ниските маржове.

Автомобилната индустрия преминава през най-голямата трансформация в историята си, подчертава VDA. Преминаването от двигатели с вътрешно горене към алтернативни задвижвания, цифровизацията и устойчивото производство трябва да бъдат усвоени успешно едновременно. Нуждата от инвестиции е огромна, но повишените лихвени проценти и по-строгите изисквания за кредитиране от страна на банките увеличават разходите за финансиране.

Ясно мнозинство от анкетираните доставчици на автомобили вече са засегнати от това, както проучването, озаглавено „Следващото препятствие: Как доставчиците на автомобили финансират трансформацията?“ стратегическата консултантска компания Oliver Wyman и VDA демонстрираха. Две трети от анкетираните доставчици (66 процента) съобщават за труден или значително по-труден достъп до банково финансиране през последните три години.

„Увеличаването на разходите за финансиране удря автомобилните доставчици във възможно най-лошия момент“, казват от стратегическата консултантска компания Oliver Wyman - „По-специално преходът към електромобилност значително увеличава капиталовите изисквания.“

„Индустрията на доставчиците и особено многобройните средни компании са централен фактор за успешна трансформация“, казва управляващият директор на VDA Андреас Раде. Около 270 000 души са заети в индустрията за доставки на компоненти за автомобили в Германия. В допълнение, голям брой иновации и технологичен напредък в автомобилната индустрия се движат от средни доставчици. Спад в производството от страна на доставчиците на автомобили или прекомерното преместване в чужбина на производства биха имали значително въздействие върху Германия. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус BMW Honda Hyundai Kia Mazda Porsche Toyota Volvo

Honda CR-V оглави класация на Car and Driver

Апр 29, 2024