Lasurit eshop

Nissan и Honda с обща инициатива в името на електрификацията и интелигентната мобилност

Nissan и Honda с обща инициатива в името на електрификацията и интелигентната мобилност

Nissan и Honda с обща инициатива в името на електрификацията и интелигентната мобилност

Реклама Nissan X-Trail
Nissan Motor и Honda Motor обявиха, че двете компании са подписали меморандум за разбирателство, според който страните ще започнат да работят активно в областта на електрификацията и интелигентната автомобилна мобилност.

"За по-нататъшно ускоряване на усилията към въглеродна неутралност и нулеви смъртни случаи при пътнотранспортни произшествия, ще бъде от съществено значение да се укрепят екологичните и технологиите в областта на електрификацията, както и софтуерната разработката", обявяват Honda и Nissan в общото си изявление. "Двете компании постигнаха разбирателство въз основа на убеждението, че е необходимо да обединят своите силни страни и да проучат възможностите за бъдещо сътрудничество".

Според анонса на двете компании, предстоящите им проучвания ще включват автомобилни софтуерни платформи, основни компоненти, свързани с електромобилите и допълващи се продукти.

"Очакваме с нетърпение по-нататъшни обсъждания и се стремим да бъдем печаливши за един устойчив растеж", споделя Макото Учида, президент и изпълнителен директор на Nissan.

"В този период на трансформация, която се случва веднъж на век в автомобилната индустрия, ние ще разгледаме потенциала за партньорство между Nissan и Honda", коментира от своя страна Тошихиро Мибе, директор и президент на Honda. "Нашите критерии за проучване ще бъдат дали синергията на технологиите и познанията, които нашите компании са натрупали, ще ни позволи да станем лидери в индустрията, като създадем нова стойност за автомобилната индустрия". Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely Smart

Geely обещава хибридна автономност от над 2000 километра

Апр 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили

На една "бърза" зарядна станция в ЕС се падат по 29 електромобила

Апр 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Porsche

Porsche Taycan Turbo GT e обут с гуми на Pirelli

Апр 29, 2024