Lasurit eshop

Новото Peugeot 3008 с премиера в България (Видео)

Peugeot E-3008

Peugeot E-3008

Реклама Nissan X-Trail
Днес, новото поколение на Peugeot 3008 отбеляза премиерата си в България, като дебютира с цялостно трансформирани и още по-луксозни екстериор и интериор, разработено на нова платформа STLA Medium и с редица иновативни технологични решения.

Основен акцент в модификационното портфолио на новото 3008 е неговата изцяло електрическа версия E-3008, която е първата кола на компанията, оборудвана с изцяло новото поколение на емблематичния за френската марка i-Cockpit- Panoramic i-Cockpit. Както подсказва името му, новият i-COCKPIT е с панорамно оформление и размер от 21 инча, като е позициониран над предното табло.

Новият i-COCKPIT стъпва на пазара 10 години и повече от 10 милиона интеграции след въвеждането в серийното производството на оригиналната версия на технологията, като отново е комбиниран със също така нови компактен многофункционален волан и програмируеми i-Toggles бутони, прожекционен (head-up) дисплей, централен екран с чувствителен на допир дисплей, функционалност за гласови команди, 3D интерфейс и други.

Ново е също така и решението на дизайнерите и инженерите на френската марка по отношение на селектора за превключване на трансмисията, която вече е изнесен на предното табло, вдясно зад волана.




Електрическото E-3008 идва в две версии на изпълнение- Allure и GT, с възможност за избор между три допълнителни пакета и в три мощностни версии- 210 конски сили, 230 конски сили Long Range и двумоторна модификация с 320 конски сили и четири задвижващи колела, а свободният пробег може да достигне до 700 километра.

Освен с голяма автономност, новото електрическо Peugeot 3008 може да се похвали и с възможност за бързо зареждане (160 kW), като от компанията коментират 100 нови генерирани километра за 10 минути зареждане, както и висока ефективност на задвижващата система с показател от под 14 kWh на 100 километра, при версиите си с модул 73 kWh и 98 kWh.

E-3008 идва също така с функция V2L за подаване на енергия към външни електрически уреди, интелигентни системи като Trip Planner и Smart charging, дистанционно (OTA) обновяване и разширяване на функционалността на бордовата система. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Audi

Audi Q7 и Q8 PHEV: по-голяма батерия, по-голям пробег

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Toyota

Toyota Corolla със свежи цветове и нови технологии

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Maybach Mercedes-Benz

Mercedes AMG GT 63 S E Performance бе с премиера в Шанхай - видео

Апр 28, 2024