БАН отваря вратите към Космоса: Храни за космонавти и още

Ще стъпи ли човек на Марс скоро?
15 ное 2019 17:22,
4

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Институтът за космически изследвания към БАН навършва 50 години от създаването си и по повода отвори вратите си за посетители.

Любопитните имат шанс да чуят учените от БАН за българската следва в проучването за човешка мисия до Марс. Могат да разберат повече за това как се изследва Космоса от Земята, а най-смелите могат да пробват и българските космически храни.

Гостите на института ще видят още и демонстрация на дронове, както и интереси лекции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
Помолихме учтиво преди 4 години
Вместо високопарни приказки и отчети, неразбираеми за не-специалистите в определени области, нека тези господа и госпожи научни работници да ни информират кратко и ясно:1. Колко струва на хазната издръжката на този институт за период от 50 години?2. Какъв е икономическият ефект за България от съществуването на този институт?И да не се крият зад общи приказки за научни постижения, защото в областите, в които те работят, в чужбина има постижения, за които "професор" *** може само да мечтае.
2
1
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И защо 50 години по-късно тия учени не са построили космодрум? Защо не са създали ракета и космически кораб? Защо не са изпратили българин на Марс? Защо не са пуснали тази храна в хранителните магазини? За какво харчат парите на българския данъкоплатец?
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво отваря врати ама ние българите кво,ще ядем?