Съботата започва с мъгливо утро, слънце – в планините

Максималните температури ще бъдат 13-18 градуса
15 ное 2019 16:35, Красимир Ангелов
0
Съботата започва с мъгливо утро, слънце – в планините
Снимка: БТА

Съботният ден ще започне с ниска облачност или мъгла в повечето низини, равнини и котловини. Разкъсвания на облачността и подобрения на видимостта ще има в следобедните часове, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Над планинските райони през нощта ще преобладава ясно, а през деня - слънчево време, с увеличаваща се от запад висока облачност. Ще духа слаб южен, в Дунавската равнина североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат 2-3 градуса на места из високите полета на Западна България, до 13-14 градуса по морския бряг.

Максималните температури ще бъдат 13-18 градуса, по-ниски в районите с целодневна мъгла.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове и вечерта ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от изток.

Максимални температури на въздуха ще бъдат 17-19 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В подножията до обяд ще бъде мъгливо. Ще духа слаб южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 13 градуса, на 2000 м - около 8 градуса .

В неделя ще е без валежи. Над равнинната част от страната ще бъде облачно и мъгливо, като подобрение на видимостта и разкъсване на ниската облачност ще настъпва след обяд. Предимно слънчево ще бъде времето в планините и планинските райони, където и температурите ще се повишат.

В по-голямата част от страната преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните - между 15 и 20 градуса, по-ниски - около 12 градуса, ще остават в районите с по-трайна мъгла.

В началото на следващата седмица ще се усили вятърът от юг-югозапад. Ще се задържи по-топло от обичайното за сезона. Облачността над страната ще е значителна и на места в западните и южните райони ще превали дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари