New Dacia Duster

Volkswagen Group инвестира 60 млрд евро през следващите 5 години. 75 нови електромобила до 2029 година

Volkswagen Group инвестира 60 млрд евро през следващите 5 години. 75 нови електромобила до 2029 година

Volkswagen Group инвестира 60 млрд евро през следващите 5 години. 75 нови електромобила до 2029 година

Реклама Skoda Monte Carlo
Днес Volkswagen обяви, че планираните от компанията инвестиции в хибридни технологии, електрическа мобилност и дигитализация за периода 2020-2024 година ще бъдат увеличени и ще достигнат почти 60 млрд евро.

Според предвижданията на Volkswagen Group, около 33 млрд евро от планираните инвестиции ще бъдат насочени единствено и само за нови решения в областта на изцяло електрическата мобилност.

"Ние наистина работим засилено за трансформацията на Volkswagen Group и фокусираме нашите инвестиции в бъдещето на мобилността", коментират Ханс-Дитер Пьотш, председател на надзорния борд на VW Group. "Това е част от нашето систематично и последователно въвеждане на стратегията на групата".

"Ще увеличим темпото още веднъж през следващите години с нашите инвестиции. Хибридизацията, електрификацията и дигитализацията на шата флота стават все по-важна област за нашия фокус", споделя Херберт Дийс, изпълнителен директор на VW Group.

От Volkswagen Group споделят също така подробности за по-дългосрочният си- 10-годишен, план, според който до 2029 година групата ще представи до 75 изцяло електрически модела и модификации, както и около 60 хибридни предложения.

По отношение на изцяло новия си производствен комплекс, в който ще се сглобяват модели на различни марки, от VW Group анонсират, че решение за локацията му ще бъде взето до края на тази година. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Бизнес /Business BG Авто Електромобили Dacia

НОВАТА DACIA SPRING: ГАМА И ЦЕНИ В БЪЛГАРИЯ

Май 07, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Volvo

CATL и Volvo Cars ще рециклират батерии

Май 07, 2024